Algemene vragen

Onze medewerkers bewegen reeds vanaf 1996 in de monetaire wereld. Iedereen heeft diverse ervaring opgedaan bij bedrijven zoals Visa/ Master-Card / Diners-Club/American-Express. Alle medewerkers kennen de procedures voor het programmeren van betaalterminals. Het huren van terminals is meestal voor een periode is van 48 maanden. Iemand bracht het idee voor een Short-renting...

RaT is een jong Belgisch bedrijf dat zich toespitst in het verhuren van betaalterminals voor tijdelijke periode's : Van min.1 dag tot max. 1 jaar. Wij hanteren een "Low-Cost-Policy" voor de klant. Alles wordt via electronische weg geregeld.

RaT neemt alle formaliteiten voor zijn rekening. Wij beschikken over een uitgebreid contactbestand van alle Carduitgevers. Huren bij een rechtstreekse verdeler van betaalterminals, kan enkel voor 48 maanden. Bij ons kunt u terecht voor 1 dag (= min. 24 H.) t/m max. 1 jaar
RaT zorgt ervoor dat uw gasten en/of genodigden, de mogelijkheid krijgen om hun verschuldigde toegang en/of onkosten  rechtstreeks kunnen afrekenen, door gebruik te maken van hun Credit/Bank-card.

De klant presenteert zijn card aan de aangestelde persoon (van uw organisatie) die op zijn beurt de transactie afhandelt op de betaalterminal van RaT.

Voordelen :

  • De transactie wordt rechtstreeks op uw rekening overgeboekt. De klant hoeft minder cash op zak te hebben.
  • Uw bedrijf of organisatie komt bij uw client als zéér professioneel en georganiseerd over.

Bekijk eerst even uw locatie, waar uw Verkoop of Event zal plaatsvinden..?

Is er reeds een analoge lijn ter beschikking, dan kunt u misschien best een vaste betaalterminal nemen.
Hebt u echter nog géén vaste telefoonlijn, dan kan in vele gevallen een draadloze betaalterminal efficiënter zijn.

Meermaals is gebleken bij onze klanten dat het nemen van een vaste terminal NIET altijd goedkoper is dan een draadloze terminal wegens de (soms) hoge aansluitkosten voor de vaste telefoonlijn !

Voor BelgiŰ : Maestro, Visa, Visa Electron, MasterCard, American-Express.

RaT levert altijd vooraf geprogrammeerde betaalterminal(s). Een leveringsbon is toegevoegd in het transportkistje. Aan de leveringsbonnen hangen de testtickets van uw desgewenste gevraagde cards. Dus uw betaalterminal is altijd getest door RaT vooraleer deze geleverd wordt !

U kunt direct uw verkoop starten. Er is tevens een duidelijke handleiding bijgeleverd.

De oproepkosten van de betaalterminal vallen vanzelfsprekend voor u, of voor de houder van de telefoonlijn. De creditcard-maatschappijen rekenen u een commissiekost aan op het verrichtingsbedrag van de card.

Dit kan starten (indicatief) van 1,70% t/m 3,65%, naargelang het type van card. U betaalt alsook de huurprijs van de betaalterminal, een waarborg en een transportkost.

De waarborg kan betaald worden Overschrijving/Creditcard/Cheque.

Vanaf het moment dat de creditcard van uw klant wordt gelezen in ons toestel, wordt de centrale rechtstreeks geraadpleegd van de desbetreffende creditcard. Indien de autorisatie aanvaard is, zal de betaalterminal een ticket verstrekken dat de klant op zijn beurt moet ondertekenen voor akkoord. Een autorisatie is een momentopname die confirmeert dat : de card niet als gestolen vermeld staat, en er uitgaven kunnen gemaakt worden. U moet natuurlijk nog wel altijd de handtekening van de klant controleren op het ticket en op de achterkant van de creditcard. (1)

OFF-LINE betaalterminals worden hoofdzakelijk gebruikt in restaurants, omdat ze een extra fooivermelding hebben. Ze werken uitermate sneller, wat nodig is tijdens piekmomenten. Eveneens nemen ze maar 1 maal per 24 H. contact op met de centrales voor het doorsturen van de transacties. De betaalterminals van RaT doen alle transacties ON-LINE, dat staat garant voor een correcte controle van de aangeboden creditcard. Fraude is haast zo goed als uitgesloten mits een goede controle van de handtekening.(1)

Uit ervaring hebben wij gekozen voor de beste Mobiele toepasbare betaalterminal die momenteel verkrijgbaar is :de GPRS van Worldline.

Aangezien de betaalterminal ON-LINE werkt zijn er géén beperkingen.

Neen, er moet een aansluitingsformulier getekend worden bij iedere uitgever van de creditcards.

Momenteel zijn dat er 3 ( 1= Visa/MC/EC/Maestro en 2= American-Express) Deze uitgevers sluiten u kosteloos aan. ( Tenzij u nog géén Creditcards aanvaard). RaT zorgt voor een snelle aansluiting door de aanvraag door te sturen. Van zodra wij een UID (= aansluitnummer) ontvangen van deze uitgevers, kunnen wij uw betaalterminal klaar maken voor gebruik.

In de onmiddellijke omgeving van het toestel : een stopcontact van 220 V. met aarding, internet (via kabel) of een telefoonstekker (indien analoog). De telefoonlijn is een gewone analoge lijn. Een alarmcentrale op dezelfde lijn is ten stelligste af te raden, wegens vermenging van gegevensuitwisseling. Indien men een telefooncentrale heeft, gelieve dit duidelijk te vermelden aangezien de terminal speciaal voor deze zal moeten worden geprogrammeerd.( Indien u een GPRS betaalterminal neemt, hebt u GEEN telefoonlijn nodig, alleen een stekker voor de batterijoplader.)

Levering op beurzen en evenementen wordt (niet) meer verricht. Er zijn steeds problemen met toegang en security, die speciale toegangspasjes vragen om bij de standhouders te kunnen geraken voor de levering. Aangezien dit een omslachtige procedure is, doen we dus GEEN leveringen meer op beurzen maar op uw (kantoor)adres. (Levering = 1 dag voor uw evenement & Afhaling = 1 dag na uw evenement)

Dan kan de aansluiting gebeuren via de uitgangen in de centrale die gemarkeerd staan als analoog, anders hebt u een omvormer nodig
Voordat de rol haast opgebruikt is, verschijnt er een brede rode streep op de rol.(= max. nog 5 transacties) Er worden voldoende papierrollen bijgeleverd, niet gebruikte rollen worden retour genomen.
De betaalterminal zal u een bericht geven dat er iets fout is met de card. Volg de richtlijnen die verschijnen op de betaalterminal. U kunt altijd de Helpdesk bellen voor assistentie (02/727 66 33)

Wij bezorgen u tijdig alle logo's per E-mail.

Visa / Mastercard / American Express

De verrichtingen worden NIET betaald door RaT, maar door de maatschappij waar de card van de klant is uitgegeven.

Visa De verrichtingen worden rechtstreeks  doorgestuurd (ON-LINE) naar de BCC, die op hun beurt de transacties verwerken.

Bancontact-Mistercash transacties lopen via Rent-a-Terminal Belgium